Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran: Rus savaş uçakları Hamedan Hava Üssü’nü yakıt ikmali için kullanıyor

İran Meclisi Milli Güvenlik Başkanı "Rus savaş uçakları Hamedan Hava Üssü’nü sadece yakıt ikmali için kullanıyor. Üste yapılan bundan ibarettir" açıklamasında bulundu.



Ä°ran Meclisi Milli Güvenlik BaÅŸkanı Rus uçaklarının Ä°ran'a konuÅŸlandığı iddiaları için  "Rus savaÅŸ uçakları Hamedan Hava Ãœssü’nü sadece yakıt ikmali için kullanıyor. Ãœste yapılan bundan ibarettir" dedi. 
 
Meclis Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu BaÅŸkanı Alaaddin Burucerdi, Rusya’nın Suriye’deki hedefleri vurmak için Ä°ran’daki Hamedan Hava Ãœssü’nü kullandığı haberine iliÅŸkin açıklamada bulundu.
 
Burucerdi, “Rus savaÅŸ uçakları yalnızca yakıt ikmali için üssü kullanıyor. Ãœste yapılan sadece bundan ibarettir. Ãœste ne bir Rus savaÅŸ uçağı konuÅŸlandırılmıştır ve ne de burası bir Rus üssü olmuÅŸtur” dedi.
 
S-400 KONUÅžLANDIRILMADI
Burucerdi kararın, Ä°ran - Rusya ikili ve Ä°ran, Rusya, Suriye ve Irak dörtlü iÅŸbirliÄŸi anlaÅŸması kapsamında terörle mücadele hedefiyle Milli Güvenlik Yüksek Kurulu’nda alındığını kaydetti.
 
Rus S-400 hava savunma sistemlerinin söz konusu üsse yerleÅŸtirildiÄŸi iddiası yalanlayan Burucerdi, “ Rusya tarafından Ä°ran topraklarında her hangi bir konuÅŸlandırma söz konu deÄŸildir” diye konuÅŸtu.
 
LARÄ°CANÄ° YALANLAMIÅžTI
Rusya'nın Suriye'deki muhalifleri vurmak için İran'ın Hamedan Hava Üssü'ne stratejik bombardıman uçakları konuşlandırdığı iddia edilmiş ve dünkü bombardımanda, Rusya'nın Suriye'de IŞİD ve Fetih El Şam'ı hedef aldığı belirtilmişti.
 
İran Meclisi'nin açık oturumunda konuşan Laricani, "İran, Rusya veya her hangi bir başka ülkeye askeri üs tahsis etmemiştir" dedi ve ekledi:
 
"Anayasanın 146 maddesi uyarınca herhangi bir yabancı askeri üssün ülkede bulunması yasaktır. Bir müttefik olarak Rusya'yla Suriye gibi bölge meselleri konusunda işbirliği içinde olsak da askeri üs vermiş değiliz. Basında bu yönde çıkan haberleri tekzip ediyoruz.".
 
TAHRAN/DHA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.